У росії вже вербують жінок на бойові посади: хочуть навчати на українській землі

Читать на русском
Автор
Росіяни активно набирають людей на війну в Україні
Росіяни активно набирають людей на війну в Україні. Фото Фото: pixabay.com

Жінкам пропонують навчитися на снайпера чи оператора дрону

Росіянок почали вербувати на війну проти України. Російська приватна військова компанія "Редут", яка приймає участь у бойових діях, оголосила про старт початку набору жінок з бойових спеціальностей для відправки на передову.

Їм пропонують пройти навчання на снайпера чи оператора дрона та вирушити на війну. Про це пише російське видання "Важливі історії".

У статті йдеться про те, що вербування жінок почалося в батальйоні "Борз". Відповідне оголошення розміщено у соцмережі "ВКонтакті", забороненій в Україні.

Видання вирішило провести власне розслідування та надіслало свою журналістку дізнатися інформацію під прикриттям.

"Зараз ми вирішили спробувати ввести жіночий снайперський загін і жіночий загін БПЛА, бо жінки теж можуть. Моє завдання як командира загону — довести, що жінки створені не тільки для супів та дітей", — розповів дівчині вербувальник батальйону з позивним "Веста" .

В оголошенні йдеться про те, що договір укладають на півроку. Платитимуть за службу від 220 000 рублів (приблизно 85 тис грн – ред.). За травми жінкам обіцяють виплати у розмірі 1-3 млн. рублів, у разі смерті – 5 млн. рублів (приблизно 2 млн. грн. – ред.).

Серед кандидатів у пріоритеті ті, хто володіє навичками поводження зі зброєю. Але якщо таких навичок немає, то окупанти обіцяють за місяць навчити новеньких вже за умов бойових дій (на території тимчасово окупованого Донецька).

За словами вербувальника батальйону, це перший набір жінок, а у загоні БПЛА вже закінчились місця. При цьому снайпери російським окупантам досі потрібні.

Раніше "Телеграф" повідомив, що на тлі загальної мобілізації, що триває, українська влада хоче знизити призовний вік з 27 до 25 років. Це дозволить одержати додатковий мобілізаційний ресурс.